Με μάσκες και γάντια συνεχίζουν να ψωνίζουν οι Έλληνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μάσκες και γάντια συνεχίζουν να ψωνίζουν οι Έλληνες
Η κρίση του κορωνοϊού αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Τις νέες συνήθειες που υιοθέτησε λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού θα διατηρήσει και το επόμενο δίμηνο ένας στους δύο καταναλωτές, όπως προκύπτει από έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Συγκεκριμένα μόλις το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φοράει γάντια μία χρήσης κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020. 1 στους 3 θα συνεχίσει να φοράει γάντια και το επόμενο έτος.

Τα ποσοστά για τις μάσκες είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φοράει μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020. Το υπόλοιπο 41% θα σταματήσει αργότερα.

Παράλληλα το 30% του κοινού δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να κουβαλάει μαζί του αντισηπτικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 4 στους 10 θα διατηρήσουν την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι ακόμη και το επόμενο έτος.

insider

 

Όσον αφορά στον κλάδο της εστίασης, το 33% ή 1 στους 3 θα ξεκινήσει άμεσα να επισκέπτεται σε εστιατόρια και ταβέρνες, ενώ 17% αργότερα μέσα στο στον χρόνο. 1 στους 2 όμως δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020.

4 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι θα κάνουν διακοπές

Σχετικά με τις διακοπές το φετινό καλοκαίρι, 1 στους 4 καταναλωτές (24%) απαντά ότι θα κάνει διακοπές όπως έκανε κάθε χρόνο. Το 17% ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 32% (1 στους 3) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει.

Η πλειοψηφία σε ποσοστό 37% εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 16% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 15% αργότερα μετά το καλοκαίρι μέσα στο 2020. Το 30% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές, ενώ ένα 8% θεωρεί ότι δεν μπορέσει κάνει διακοπές ούτε το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider