Τσιόδρας: Κανένας νεκρός από κορονοϊό την Τρίτη - 10 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.642

Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του Covid-19 στην Ελλάδα.

Ευχάριστα ήταν τα νέα από την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας καθώς ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του από κορονοϊό την Τρίτη, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 146.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 10 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 2.642 και το 55,4% αφορά άνδρες.

Συνολικά 35 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 81 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ