Επτά στα δέκα ατυχήματα με ελικόπτερο οφείλονται στα καλώδια της ΔΕΗ (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επτά στα δέκα ατυχήματα με ελικόπτερο οφείλονται στα καλώδια της ΔΕΗ (vid)
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τελευταίων ατυχημάτων με ελικόπτερο, επτά στις δέκα πτώσεις οφείλονται στα καλώδια της ΔΕΗ.

Μοιραία έχει αποβεί στο πρόσφατο παρελθόν η επικινδυνότητα των ηλεκτροφόρων καλωδίων της ΔΕΗ για τα ελικόπτερα. Μετά την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς στον Πόρο και ενώ το μαύρο κουτί του μοιραίου ελικοπτέρου μεταφέρεται για να εξεταστεί στην Ιταλία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των τελευταίων ατυχημάτων με ελικόπτερο, επτά στις δέκα πτώσεις οφείλονται στα καλώδια της ΔΕΗ.

«Τα καλώδια εμπλέκονται στο 70% των πτώσεων ελικοπτέρων που καταγράφονται στην Ελλάδα» λέει στο OPEN TV ο κυβερνήτης Πολιτικής Αεροπορίας και πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Το ρεπορτάζ του Open θυμάται τρία δυστυχήματα των τελευταίων ετών, τα οποία προκλήθηκαν έπειτα από πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ.

Πρώτο, το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς της 23ης Ιουνίου του 2017 στον Σχινιά. Στο ανατριχιαστικό βίντεο απεικονίζονται τα τελευταία δευτερόλεπτα προτού το ψεκαστικό ελικόπτερο πέσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και έπειτα στο νερό. Από την πτώση του ελικοπτέρου έζησε μόνο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες.

Πανομοιότυπος ήταν ο λόγος και για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου ΧΙΟΥΙ στις 19 Απριλίου του 2017 στην Ελασσόνα. Αίτιο της συντριβής και πάλι η πρόσκρουση στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ενα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα με ελικόπτερο σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1994 στη Δράμα. Σε εκείνη την περίπτωση το ελικόπτερο προσέκρουσε σε καλώδιο υψηλής τάσης, με συνέπεια να χάσουν τις ζωές τους και οι 10 επιβαίνοντες -μεταξύ των οποίων 7 δασοκομάντος.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider