Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Κορκονέας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Κορκονέας
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη που θα παραμείνει ελεύθερος.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλειο Σαραλιώτη που θα παραμείνει ελεύθερος.

Ουσιαστικά για τον Κορκονέα δεν αλλάζει η πρωτόδικη απόφαση, παρά την εισήγηση του εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας.

Ο Κορκονέας οδηγήθηκε στο Εφετείο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η απόφαση του Εφετείου θα ανακοινωνόταν τον περασμένο μήνα, ωστόσο η υπεράσπιση του Κορκονέα ζήτησε αναβολή. Η πλευρά Γρηγορόπουλου έκανε λόγο για «προσχηματική αναβολή» με σκοπό η απόφαση να ενταχθεί στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα. Σημειώνεται πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα η ποινή των ισοβίων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προβλέπει απαραίτητα ισόβια κάθειρξη.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο αφού σημάδεψε ευθεία τον Γρηγορόπουλο, ο οποίος ξεψύχησε στην οδό Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, στα χέρια του Νίκου Ρωμανού, την 6η Δεκεμβρίου του 2008.

Ο εισαγγελέας στο Εφετείο πρότεινε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει μικρότερη ποινή. Ο εισαγγελικός λειτουργός σύμφωνα με την αγόρευσή του, αποδέχθηκε ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του από εξοστρακισμό, αποδεχόμενος ότι «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Για τον Βασίλη Σαραλιώτη ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Εφετείο ο Κορκονέας παραδέχτηκε πως έστρεψε το όπλο στην οδό Τζαβέλλα όπου βρίσκονταν άνθρωποι, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε του επιτέθηκαν. Ωστόσο επέμεινε πως πυροβόλησε στον αέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider