Σταματάει μετά από 21 ημέρες την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Την απόφασή του για αναστολή της απεργίας, μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, από το νοσοκομείο του Βόλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη, θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς, η υγεία του είχε επιβαρυνθεί σημαντικά.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Κούρτοβικ: 

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Πηγή: Reader.gr