Συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στην Αθήνα
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα λόγω των συλλαλητηρίων.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί σε νέο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία στο Πάρκο Ελευθερίας.

Με ανάρτησή της στο Facebook η Επιτροπή απευθύνει «πανεθνική πρόσκληση» σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος.

Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί να μείνουν κλειστές επιχειρήσεις και σχολεία, να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι και να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Η επιτροπή χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» και υποστηρίζει πως συνιστά «παράδοση απρόδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους».

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα λόγω των συλλαλητηρίων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας - Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Κόμματα, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη.

Για τις 18.00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση μπροστά από τον Λευκό Πύργο, μετά από κάλεσμα που απευθύνθηκε διαδικτυακά. Ο διοργανωτής «Εθνικός Κήρυξ» αναφέρει: «Στις 24 Ιανουαρίου, όσοι αδυνατούμε να ταξιδέψουμε στην Αθήνα, δίνουμε την τελική μάχη στον Λευκό Πύργο την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών. Η μεγάλη στιγμή έφτασε για κάθε Έλληνα Πατριώτη. Για να υπερασπίσουμε την Τιμή και την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και της Μακεδονίας».

Την ίδια ώρα, στις 18.00, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Καμάρα. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Εν όψει της επίσπευσης των διαδικασιών για την κύρωση της "συμφωνίας των Πρεσπών" από την Ελληνική Βουλή καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, και τον λαό της πόλης, σε αντιίμπεριαλιστική, αντιπολεμική, αντιεθνικιστική, διεθνιστική και αντικυβερνητική διαδήλωση».

Τέλος, μισή ώρα μετά, στις 18.30, το ΚΚΕ δίνει ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει και πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider