Συνταξιούχοι κατέλαβαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνταξιούχοι κατέλαβαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας
Περίπου 100 συνταξιούχοι έχουν καταλάβει συμβολικά το υποκατάστημα στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ευριπίδου.

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη υποκαταστήματος από συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας που διεκδικούν την καταβολή των επικουρικών.

Περίπου 100 συνταξιούχοι έχουν καταλάβει συμβολικά το υποκατάστημα στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ευριπίδου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων για περισσότερους από 12 μήνες.

Ενόψει των εορτών, οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι αυτά θα είναι τα δευτερα Χριστούγεννα που θα κάνουν με στερήσεις και καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε οικονομική ομηρία.

Οι συνταξιούχοι ζητούν τη συνέχιση καταβολής της επικουρικής σύνταξης η οποία έχει να καταβληθεί από τον Νοέμβριο του 2017 με την αιτιολογία ότι οι πόροι της Τράπεζας δεν επαρκούν. Όπως λένε, τα φετινά θα είναι τα δεύτερα Χριστούγεννα που θα περάσουν με στερήσεις και καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους βρίσκονται σε οικονομική ομηρία.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ έχουν αποκλείσει τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό χώρο του εν λόγω υποκαταστήματος, με τις συναλλαγές για το κοινό να έχουν σταματήσει επ' αόριστον. Προειδοποιούν δε ότι αν δεν δοθεί άμεσα και αποτελεσματικά λύση στο πρόβλημα τους, θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, καταλαμβάνοντας καθημερινά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Πριν από δύο μήνες, οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Βουλή και πορεία μέχρι την Ηρώδου Αττικού με τα ίδια αιτήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider