«Γάμο» Deutsche Bank – Commerzbank ετοιμάζει το Βερολίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γάμο» Deutsche Bank – Commerzbank ετοιμάζει το Βερολίνο
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμηνύσει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες για να στηρίξει την εξαγωγική οικονομία.

Έναν πολύκροτο γάμο μεταξύ δύο γερμανικών τραπεζικών κολοσσών, της Deutsche Bank και της Commerzbank, ετοιμάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το περιοδικό Focus.

Μεταξύ των πολλών σεναρίων που συζητούνται, εξετάζεται η αγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της Deutsche Bank από το γερμανικό Δημόσιο για πέντε χρόνια προτού γίνει η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων. Εναλλακτικά, θα μπορούσε η Deutsche Bank να αντλήσει κεφάλαια από τους βιομηχανικούς κολοσσούς της χώρας για να αγοράσει την Commerzbank. Μια τρίτη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να συστηθεί μια εταιρεία συμμετοχών η οποία θα κατέχει μερίδιο και στις δύο τράπεζες.

Ο ίδιος ο Σολτς έχει διαμηνύσει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρές τράπεζες για να στηρίξει την εξαγωγική οικονομία. Μια συγχώνευση μεταξύ των δύο κολοσσών για τον σκοπό αυτό έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών. Σημειώνεται ότι σήμερα το Δημόσιο κατέχει μερίδιο αγοράς 15% στην Commerzbank, το οποίο αγόρασε στη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης προκειμένου να διασωθεί η τράπεζα.

Η διοίκηση της Deutsche Bank, πάντως, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη ενόψει ενός τέτοιου deal, καθώς με τη χαμηλή τιμή που έχει η μετοχή αυτό θα σήμαινε ότι θα μπει σε έναν νέο σχήμα αποδυναμωμένη. Σε κάθε περίπτωση, ο CEO Κρίστιαν Σουίνγκ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μπει σε συζητήσεις προτού αποδείξει ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους του επόμενου χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider