Το πλήρωμα της αποστολής «Άρτεμις 2» σε τροχιά γύρω από τη Γη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το πλήρωμα της αποστολής «Άρτεμις 2» σε τροχιά γύρω από τη Γη
Το πλήρωμα της αποστολής «Άρτεμις 2» της NASA, το πρώτο που θα κάνει το ταξίδι προς τη Σελήνη εδώ και πενήντα και πλέον χρόνια, τέθηκε σε γήινη τροχιά χθες Τετάρτη.

Το πλήρωμα της αποστολής «Άρτεμις 2» της NASA, το πρώτο που θα κάνει το ταξίδι προς τη Σελήνη εδώ και πενήντα και πλέον χρόνια, τέθηκε σε γήινη τροχιά χθες Τετάρτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, μερικά λεπτά μετά την απογείωση του πυραύλου που μετέφερε το σκάφος.

Περίπου οκτώ λεπτά μετά την απογείωση, η κάψουλα «Ωρίων» αποκολλήθηκε όπως προβλεπόταν από τον πελώριο πύραυλο και τις δεξαμενές του πυραύλου SLS, που τη μετέφερε ως το διάστημα, και τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Τρεις αστροναύτες των ΗΠΑ, οι Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κόουκ και Ριντ Γουάιζμαν, καθώς και ο Καναδός συνάδελφός τους Τζέρεμι Χάνσεν, θα παραμείνουν για την ώρα σε γήινη τροχιά για να κάνουν σειρά δοκιμών, προτού αργότερα σήμερα κινηθούν προς την κατεύθυνση της Σελήνης, κάπου 384.000 χιλιόμετρα από τη Γη, ή αλλιώς χίλιες φορές πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Fuel Pass: Μ. Δευτέρα οι αιτήσεις, Μ. Τετάρτη οι πρώτες πληρωμές

Μοιράζει 35,3 εκατ. ευρώ στο προσωπικό η Eurobank, ενεργοποιεί buyback 288 εκατ. ευρώ

Πάσχα: Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο - Ποια Κυριακή είναι ανοικτά τα μαγαζιά

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider