Κουρουγκλίεβ: Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αθλητισμού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κουρουγκλίεβ: Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αθλητισμού
Νέος στόχος του «χάλκινου» Ολυμπιονίκη της ελληνορωμαϊκής πάλης, το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και... σήκωσε την χώρα μας ψηλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής σε έναν ακατάλληλο για... καρδιακούς αγώνα, νίκησε με 5-4 τον Αμινε από το Σαν Μαρίνο και ανέβηκε στο βάθρο.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με τον «χάλκινο Ολυμπιονίκη», ο οποίος δεν έκρυψε την χαρά του. Ο Κουρουγκλίεβ αφιέρωσε το μετάλλιο του σε όλους τους Έλληνες και ειδικά στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Νταουρέν επιτέλους σε βλέπουμε να χαμογελάς, γιατί εχθές ήσουν πολύ στεναχωρημένος...

«Όλοι θέλουν να χαμογελάνε, αλλά όταν χάνεις δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Ειλικρινά ευχαριστώ όλον τον κόσμο. Ο θεός μου έδωσε αυτό το μετάλλιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

ΕΡ: Είσαι ο πρώτος παλαιστής που κατακτά μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 20 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

«Δεν ήξερα ότι η Ελλάδα είχε να κατακτήσει τόσα πολλά χρόνια ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος ειλικρινά. Είναι μία νέα αρχή για την πάλη, που έχει σπουδαίους παλαιστές και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

ΕΡ: Στο τέλος μας άγχωσες και παραλίγο να χάσεις το μετάλλιο...

«Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα χάσω. Στην τελευταία φάση κρατούσα τον αντίπαλό μου και ήμουν αποφασισμένος να μην του δώσω τους πόντους που ήθελε».

ΕΡ: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

«Θέλω να ξεκουραστώ και να αρχίσω την προετοιμασία, ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες, το 2028, να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο».

ΕΡ: Που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το μετάλλιο;

«Σε όλους τους Έλληνες που έχουν χαρεί με τις επιτυχίες μου και μού έχουν δείξει τόση αγάπη. Ειδικότερα θα ήθελα να το αφιερώσω σε τρία άτομα, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και στον Κωνσταντίνο Θάνο. Χωρίς αυτά τα τρία άτομα δεν θα είχα αγωνιστεί σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα ήμουν εδώ»...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Αλάσκα στο Αιγαίο: Το επικίνδυνο προηγούμενο της ουκρανικής «διευθέτησης»

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider