«Panama Papers»: Η δικαιοσύνη του Παναμά αθωώνει τους 28 κατηγορούμενους

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Panama Papers»: Η δικαιοσύνη του Παναμά αθωώνει τους 28 κατηγορούμενους
Άπαντες κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρήματος στο διεθνές σκάνδαλο φοροδιαφυγής, που είχε στο επίκεντρο του την παναμαϊκή εταιρεία δικηγόρων Mossack Fonseca.

Παναμαϊκό δικαστήριο αθώωσε χθες Παρασκευή 28 πρόσωπα που κατηγορούνταν για ξέπλυμα χρήματος, υπόθεση συνδεόμενη με την παναμαϊκή εταιρεία δικηγόρων Mossack Fonseca, επίκεντρο του διεθνούς σκανδάλου φοροδιαφυγής που έχει γίνει γνωστό με την ονομασία «Panama Papers».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μπαλοΐσα Μαρκίνες «αθώωσε» και τα «28 πρόσωπα που κατηγορούνταν για παραβίαση της οικονομικής τάξης μέσω ξεπλύματος χρήματος» στην υπόθεση των ‘Panama Papers’», σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), η οποία έφερε στο φως την υπόθεση, αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας Γιούργκεν Μοσάκ (ο Ραμόν Φονσέκα απεβίωσε τον Μάιο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Κρατάει» ο τουρισμός και το Φθινόπωρο

Δημογραφικό: Ο μοναδικός νομός της Ελλάδας που οι γεννήσεις ξεπερνούν τους θανάτους εδώ και μισό αιώνα

UBS: 19+8 μετοχές που χρήζουν προσοχής ενόψει 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider