Χαρδαλιάς: Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το 40% του νέου ΕΣΠΑ της Αττικής
Την βούληση της Περιφέρειας Αττικής να απορροφηθούν πλήρως και άμεσα οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουν έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία, δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής.

Την βούληση της Περιφέρειας Αττικής να απορροφηθούν πλήρως και άμεσα οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουν έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία, δηλώνει ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε άρθρο του στη «Βραδυνή της Κυριακής», με τίτλο «Γιατί το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο δημόσια έργα».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς, μετά και το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια αποτελεί την έμπρακτη απάντηση στους οπαδούς του ευρωσκεπτικισμού, για τον τρόπο με τον οποίο οι κοινοτικοί πόροι αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών

Ο περιφερειάρχης τονίζει ότι πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης, είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής: «Καθήκον και φιλοδοξία μας, είναι να διοχετεύσουμε κεφάλαια από τα ΕΣΠΑ στην κοινωνία, στο να κάνουμε καλύτερη, πιο εύκολη, πιο ποιοτική και ανθρώπινη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στην περιοχή της ευθύνης μας» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Προσθέτει μάλιστα, ότι το αυξημένο κονδύλι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική, που αγγίζει το 1,61 δισ. ευρώ, αποτελεί το βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χαρδαλιάς επικεντρώνει τη στρατηγική της Περιφέρειας για την επένδυση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2021-2027 σε πέντε κύριους τομείς, που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματικότητα, την κλιματική αλλαγή, τις βιώσιμες μεταφορές, τις υποδομές παιδείας, υγείας και πρόνοιας και την υλοποίηση ΟΧΕ (σ.σ. Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις).

«Η Περιφέρειά μας έχει ήδη ενεργοποιήσει 617 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 40% του συνολικού προϋπολογισμού. Βούλησή μας είναι να πετύχουμε την απόλυτη απορρόφηση και του τελευταίου ευρώ, για να προσφέρουμε τα έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας» καταλήγει ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider