Μιχ. Σάλλας: Χωρίς τον Γ. Προβόπουλο τα πράγματα για την οικονομία θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιχ. Σάλλας: Χωρίς τον Γ. Προβόπουλο τα πράγματα για την οικονομία θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία
Μιχάλης Σάλλας
Αναλυτικά η δήλωση.

Χωρίς τον Προβόπουλο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 2008-2014, τα πράγματα για την Ελληνική Οικονομία και ειδικότερα για το Τραπεζικό Σύστημα, θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία, σημειώνει ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του Lyktos Group για τον εκλιπόντα Γιώργο Προβόπουλο.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν ένα υπόδειγμα υψηλού κρατικού λειτουργού. Γνώριζε τη δουλειά του ήταν συνεπής, ειλικρινής, αποφασιστικός, συνετός και ανθρώπινος. Είμασταν συμφοιτητές, συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, στενοί συνεργάτες στην Τράπεζα Πειραιώς και ζήσαμε από κοινού τα πρώτα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης.

Χωρίς τον Προβόπουλο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο 2008-2014, τα πράγματα για την Ελληνική Οικονομία και ειδικότερα για το Τραπεζικό Σύστημα, θα είχαν πολύ χειρότερη πορεία.

Προστάτευσε τη χώρα σε συνεργασία με τον τότε πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, από bank run και πιθανότατα bail-in, προστατεύοντας αποφασιστικά την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές καταθέσεις.

Η αποχώρησή του το 2014 δημιούργησε σοβαρό κενό, στην διαπραγμάτευση υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και ιδιαίτερα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς χρήματος, στην προστασία της τραπεζικής αγοράς, και στην διαχείριση των κόκκινων δανείων με την μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους.

Εμείς όλοι, οι φίλοι και συνεργάτες του, θα τον θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο και την ψύχραιμη και πάντοτε συνετή συμβουλή του και παρουσία του, όποτε χρειάστηκε.

Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Ευδοκία, στα παιδιά του Μαργέτα, Θεοδώρα, Θανάση και στα έξι εγγόνια του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider