Ιταλία: Σαράντα εννέα εργαζόμενοι των Μουσείων του Βατικανού καταγγέλλουν προβληματικές συνθήκες εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Σαράντα εννέα εργαζόμενοι των Μουσείων του Βατικανού καταγγέλλουν προβληματικές συνθήκες εργασίας
Ζητούν τη βελτίωση τους, διαφορετικά, πρόκειται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, 49 εργαζόμενοι στα ιστορικά Μουσεία του Βατικανού, κατήγγειλαν ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι προβληματικές και σε επιστολή που υπογράφουν, ζητούν την άμεση βελτίωσή τους.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι όλοι φύλακες, εκτός από έναν συντηρητή και ένας εργαζόμενο στο εσωτερικό βιβλιοπωλείο των Μουσείων. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, με επιστολή τους προς τον καρδινάλιο Φερνάντο Βέργκεζ Αλζάγα, υπεύθυνο «τοπικής αυτοδιοίκησης» του Βατικανού, ζητούν την αλλαγή των συνθηκών εργασίας τους, προσθέτοντας ότι, διαφορετικά, πρόκειται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, οι σαράντα εννέα σε σύνολο επτακοσίων εργαζομένων των «Μusei Vaticani» υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση ασθένειας, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν όλη την ημέρα σπίτι, περιμένοντας τυχόν επίσκεψη γιατρού της εργοδοσίας, ότι οι υπερωρίες τους πληρώνονται λιγότερο από τις κανονικές ώρες εργασίας, ότι δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες για τις αυξήσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους και ότι όποιος εργαζόμενος, έχει στην οικογένειά του, άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν χαίρει κανενός είδους στήριξης.

Οι ομάδα εργαζομένων των Μουσείων της Αγίας Έδρας, τέλος, προσθέτει ότι δεν προβλέπεται ταμείο ανεργίας ή άλλες μορφές έκτακτης στήριξης του εισοδήματος και πως, παρά το ότι οι επισκέπτες, στις αίθουσες των Μουσείων ξεπερνούν τις 35.000 την ημέρα, δεν υπάρχει κάποιο επίδομα για τον υγειονομικό κίνδυνο στον οποίο οι εργαζόμενοι είναι διαρκώς εκτεθειμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider