ΗΠΑ: Η αστυνομία εκκένωσε φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό σε πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η αστυνομία εκκένωσε φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό σε πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εκκένωσαν σήμερα νωρίς το πρωί έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο George Washington, στην αμερικανική πρωτεύουσα και προχώρησαν σε συλλήψεις, ανακοίνωσε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου εκκένωσαν σήμερα νωρίς το πρωί έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο George Washington, στην αμερικανική πρωτεύουσα και προχώρησαν σε συλλήψεις, ανακοίνωσε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου.

Κάνοντας λόγο για «μια σταδιακή κλιμάκωση», η αστυνομία της πόλης εξήγησε ότι επιχείρησε αρχικά να «εκτονώσει τις εντάσεις» προτού επέμβει.

Γύρω στις 04.00 το πρωί τοπική ώρα, αστυνομικοί επενέβησαν στην πανεπιστημιούπολη και έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών, όπως μεταδίδει το φοιτητικό μέσο ενημέρωσης GW Hatchet, προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις.

Η επιχείρηση της αστυνομίας διεξήχθη, την ώρα που η δήμαρχος και η αρχηγός της αστυνομίας αναμενόταν να δώσουν εξηγήσεις αργότερα σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για τη διαχείριση των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Αυτή η ακρόαση ματαιώθηκε λόγω της εκκένωσης του καταυλισμού, ανακοίνωσε ο Τζέιμς Κόμερ, Ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα αμερικανικά πανεπιστήμια συγκλονίζονται εδώ και εβδομάδες από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου κλήθηκαν από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για να εκκενώσουν τους καταυλισμούς και να απομακρύνουν με τη βία διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πράσινα τιμολόγια: Διττή εικόνα στις χρεώσεις Αυγούστου με την μέση τιμή στα 18,8 λεπτά/kWh – Αύξηση 8% από μήνα σε μήνα

Ανάγκη πακέτων στήριξης παραγωγών για να συνεχίσουν μετά από φυσικές καταστροφές

Πυρκαγιές: Γιατί οι φωτιές γίνονται όλο και πιο ανεξέλεγκτες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider