Στασινός: Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια και όρια Οικισμών προχωρούν σε όλη τη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στασινός: Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια και όρια Οικισμών προχωρούν σε όλη τη χώρα
Με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ ο Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του από τον Βόλο όπου βρέθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ ο Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του από τον Βόλο όπου βρέθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, τόνισε ότι η επέτειος συμπίπτει με μία εποχή που «το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκτελεί σημαντικά έργα όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, πολεοδομικός σχεδιασμός σε όλη τη χώρα, περίπου για το 80% της Επικράτειας».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της ανθεκτικότητας των υποδομών και της ασφάλειας των πολιτών, με τα οποία ασχολείται το ΤΕΕ επισημαίνοντας ότι «ξεκινάμε προσεισμικό έλεγχο στο σύνολο των σχολείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων και σκοπεύουμε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα έτος. Ξεκινάμε τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου και ελπίζουμε να πετύχουμε ένα δύσκολο έργο που δεν έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα».

«Το ΤΕΕ συμπλήρωσε 100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς στους Μηχανικούς αλλά πάνω από όλα στους πολίτες της χώρας και στην ανάπτυξη της χώρας. Νομίζω με τα καλά και τα άσχημα, στο τέλος έχουμε να δείξουμε ένα θετικό πρόσημο» σημείωσε ο Γιώργος Στασινός.

Ερωτηθείς για τα όρια οικισμών Πηλίου, διαβεβαίωσε ότι «οι μελέτες προχωρούν, σχεδόν το σύνολο των μελετών έχουν ανατεθεί από το ΤΕΕ και για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και για τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια και τα όρια των οικισμών, άρα είμαστε αισιόδοξοι, μετά από αρκετά χρόνια, ότι θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός ενός έτους περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Για τα αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία διευκρίνισε ότι ασχολείται η κεντρική διοίκηση και το ΤΕΕ, τόσο τα Περιφερειακά Τμήματα όσο και κεντρικά, είναι στη διάθεση της Πολιτείας να συμβάλλει σε ό,τι χρειαστεί, είτε συνθετικά είτε με κάποια μελέτη που ίσως του ανατεθεί. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη συνεργασίας όλων με τα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», το ΤΕΕ Roadshow ταξίδεψε σε πόλεις της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τον Βόλο. Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που θα επισκεφτεί περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης. Επόμενη στάση του ΤΕΕ Roadshow είναι η Θεσσαλονίκη.

Τα κίνητρα του ΝΟΚ δεν γίνεται να τεθούν συνολικά σε συζήτηση

Μήνυμα ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός δεν μπορεί να τεθεί σε συζήτηση στο σύνολό του, έστειλε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του από τον Βόλο όπου βρέθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου, στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ και κάλεσε τους δημάρχους που αντιδρούν, να ακολουθούν τον νόμο.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Στασινός υπενθύμισε ότι ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός ισχύει από το 2012 και έκανε λόγο για «κάποιες αντιδράσεις σε κάποιους, συγκεκριμένους δήμους, για μεμονωμένες περιπτώσεις που κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει συνδυασμό άρθρων και έχουν πάρει ενδεχομένως περισσότερο ύψος από αυτό που αναμένονταν».

«Περιμένουμε και έχουμε ζητήσει και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να κάνει μία σχετική τροποποίηση έτσι ώστε να υπάρχει ένα πλαφόν στο ύψος. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί να τεθεί στη συζήτηση ο ΝΟΚ στο σύνολό του» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι «αυτό προστατεύουμε και θα πρέπει και οι δήμαρχοι, ως νομοταγείς πολίτες και εκείνοι, να ακολουθούν τον νόμο και όχι να αποφασίζουν να τον καταργήσουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασινός: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων

ΤΕΕ: Εξώδικο προς τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου για την έκδοση οικοδομικών αδειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider