Κλιματική κρίση: «Είμαστε στο χείλος της καταστροφής» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλιματική κρίση: «Είμαστε στο χείλος της καταστροφής» προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Η δεκαετία 2014 - 2023 έχει χαρακτηριστεί από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν ποτέ παρατηρηθεί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά στο «χείλος της καταστροφής»

Η δεκαετία 2014 - 2023 έχει χαρακτηριστεί από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν ποτέ παρατηρηθεί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πλανήτης βρίσκεται πιο κοντά στο «χείλος της καταστροφής» καθώς το 2024 δεν αποκλείεται να καταγραφούν νέα αρνητικά ρεκόρ. Πλέον, ο κόσμος είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να υπερβεί το συμφωνημένο όριο του 1,5 βαθμού Κελσίου της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η γενική γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, Σελέστε Σάουλο, παρουσιάζοντας την έκθεση για το κλίμα, τόνισε ότι «το 2023 καθιέρωσε νέα ρεκόρ για κάθε δείκτη». Το 2023, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης ήταν 1,45°C πάνω από το επίπεδο αναφοράς της προβιομηχανικής εποχής, με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό να επιβεβαιώνει ότι το 2023 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, με σαφή διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Costa Navarino παρουσιάζει μια συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

ΑΔΜΗΕ: Πρόταση για «είσοδο» στον φορέα υλοποίησης της διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου

Philosofish: Οι υψηλοί στόχοι για το 2024 και οι «φουρτούνες» στην αγορά από την Avramar

gazzetta
gazzetta reader insider insider