Έφτασε στο λιμάνι της Γάζας το πρώτο πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφτασε στο λιμάνι της Γάζας το πρώτο πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο
Πλοίο που ρυμουλκεί φορτηγίδα γεμάτη τρόφιμα έφθασε σήμερα ανοικτά της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σε μια δοκιμή μιας νέας διαδρομής της βοήθειας δια θαλάσσης από την Κύπρο προς τον κατεστραμμένο παλαιστινιακό θύλακα όπου πλανάται το φάσμα του λιμού έπειτα από πέντε μήνες στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ.

Τελευταία ενημέρωση 18.34

Το πρώτο πλοίο με μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας που απέπλευσε από την Κύπρο άρχισε να ξεφορτώνει στη Γάζα το φορτίο των 200 τόνων τροφίμων που μετέφερε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ΜΚΟ Open Arms που είναι αρμόδια για την επιχείρηση.

Η World Central Kitchen «ξεφορτώνει τη φορτηγίδα που συνδέεται τώρα με την προσωρινή προβλήτα» που χτίστηκε νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, αφού ρυμουλκήθηκε από την Κύπρο από πλοίο άλλης ΜΚΟ, είπε η Λίντα Ροθ.

Το πλοίο “Open Arms”, της ισπανικής ΜΚΟ μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα, στη Γάζα σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK).

Ένα δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο, το “Jennifer”, το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, και που βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας, αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή για τη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό @ AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά ατόμων που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια

Γερμανία: «Βλέπει» μείωση εκπομπών άνθρακα κατά 65% ως το 2030

Χαμάς: Παρουσίασε πρόταση για εκεχειρία με λεπτομέρειες για την ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων

gazzetta
gazzetta reader insider insider