ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση με τη συμμετοχή επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση με τη συμμετοχή επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κυβέρνησης
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι εργασίες της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής στο Ρέθυμνο.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιούνται οι εργασίες της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή πλήθους μελών των Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εργασίες ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, Γεωργίου Γιακουμάκη και την εισήγηση του A' αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Εμμανουήλ Ψαρουδάκη, με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ρεθυμνιώτικη επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκρέκας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, δήλωσε ότι «μπορούμε από κοινού να ενεργούμε, για να πάει μπροστά η χώρα, ενωμένοι για τον κοινό σκοπό, καθώς μαζί με τον πρόεδρο και την ΚΕΕΕ παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η ακρίβεια. Στόχος η αύξηση μισθών και συντάξεων, ώστε να μπορέσει η χώρα και ιδίως οι νέοι, να μείνουν στον τόπο μας. Χρειάζονται ασφαλείς συνθήκες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, με βασικό παράγοντα τα επιμελητήρια. Θα αναπτύξουμε περισσότερο την συνεργασία, καθώς συζητάμε με την ΚΕΕΕ για τη δημιουργία περαιτέρω προγραμμάτων προς όφελος της επιχειρηματικότητας».

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Ιωάννης Μασούτης, ανέπτυξε το θέμα: «Η δυναμική των Κρητικών επιχειρήσεων και η ελληνική οικονομία: η επόμενη μέρα».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η υλοποίηση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, υποστηρίζοντας την υλοποίηση νέων επενδύσεων. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα και έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Όμως, όπως έχει επισημάνει η επιμελητηριακή κοινότητα, υπάρχουν και οι παράγοντες που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Χρειάζεται αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας, ώστε να μπορούμε να αντέξουμε στις διεθνείς αναταράξεις και οι ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις επιταγές της παγκόσμιας οικονομίας. Όσον αφορά την Κρήτη, μπορούμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες των κρητικών επιχειρήσεων ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους εντός και εκτός Κρήτης, με σειρά από παρεμβάσεις».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε για τα αγροτικά τμήματα των Επιμελητήριων. «Θέλουμε από τα κατά τόπους Επιμελητήρια να λειτουργούν τα αγροτικά τμήματα και να συνδεθούν οι αγρότες με το επιχειρείν. Οι αγρότες να αποκτήσουν γνώση και να πολλαπλασιάσουμε την αξία της αγροτικής παραγωγής».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε: «Η Ελλάδα και ο ελληνισμός πρέπει να δώσει βάση στην επιχειρηματικότητα για να παραχθεί πλούτος και θέσεις εργασίας. Πρέπει να καταλάβουν, όπως και γίνεται στην Ευρώπη, ότι η νησιωτική Ελλάδα είναι η ταυτότητα της Ευρώπης. Για αυτό και βρίσκουμε χρήματα για να ενισχύσουμε τα νησιά μας. Κανένα νησί δεν θα αδικηθεί με το μεταφορικό ισοδύναμο και πάνω σε αυτό θα αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στα νησιά μας».

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο μήνυμά της επεσήμανε τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στον τόπο και την συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, δήλωσε ότι τα Επιμελητήρια θα μετατραπούν σε κέντρα επιχειρηματικότητας, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργήσουν το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας, που θα συνεργαστεί άμεσα με τις ελληνικές επιχειρήσεις για ιδέες και πατέντες που μπορούν να αναπτυχθούν. Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους επιχειρηματίες όλης της Ελλάδας, ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για τη διασύνδεση επιχειρηματικότητας με την Περιφέρεια Κρήτης και τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων. Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες, με τη συνεργασία του δήμου, φτιάχνουν μια καλύτερη Ελλάδα. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στις εργασίες της συνεδρίασης συμμετείχε το σύνολο των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας. Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της, Ιωάννης Μασούτης, ο Α' αντιπρόεδρος Ιορδάνης Τσώτσος, ο Β' αντιπρόεδρος Παύλος Ραβάνης, ο Γ' αντιπρόεδρος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δ' αντιπρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο E' αντιπρόεδρος Ιωάννης Βουτσινάς, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οικονομικός επόπτης Βασίλειος Γιαγιάκος, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης Φώτιος Δαμούλος και ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων Στέφανος Γεωργιάδης, καθώς και εκπρόσωποι, μέλη διοίκησης και στελέχη από 26 επιμελητήρια της χώρας.

Τις εργασίες της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής χαιρέτησαν οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας.

Τις εργασίες θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, των προέδρων της ΚΕΕΕ, Ιωάννη Μασούτη και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης Γεωργίου Γιακουμάκη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη παράθεση δείπνου, καθώς και εκδήλωση απονομής Επιχειρηματικών Βραβείων και αδελφοποίησης Επιμελητηρίων Βοιωτίας και Ρεθύμνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider