Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση
Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα για την έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων, στο έγκλημα στα Τέμπη,

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαΐμης, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα για την έκρηξη που ακολούθησε τη σύγκρουση των δύο τρένων, στο έγκλημα στα Τέμπη, όπως αναφέρει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τί ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, αίτημα που εξετάζεται σοβαρά από την ανάκριση, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, δυσκολεύοντας την πλήρη αποτύπωση της πορείας του μοιραίου τρένου.

Για τα βίντεο η ανακριτική έρευνα προσανατολίζεται να σταλούν προσεχώς σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο που μπορεί να επανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα.

Πάντως, σε σχέση με τον χρόνο έναρξης της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, πηγές από τη δικαιοσύνη, ανέφεραν ότι οι όποιες ανακριτικές πράξεις δεν θα την καθυστερήσουν, διότι με τους νέους ποινικούς κώδικες δεν προβλέπεται στο εξής η διαδικασία του δικαστικού συμβουλίου, οπότε θα κερδηθεί χρόνος καθώς μετά το τέλος της ανάκρισης η υπόθεση θα φθάσει στο ακροατήριο απευθείας αν αυτό κριθεί από πρόεδρο εφετών και αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Επιτελικό κράτος κε Μητσοτάκη, σημαίνει και επιτελικές ευθύνες

Σταϊκούρας για Τέμπη: Εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους - Το διπλό καθήκον

Απεργία για τα Τέμπη: Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά την πορεία - Ρίψη μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής

gazzetta
gazzetta reader insider insider