Σαλβίνι: Η ιταλική αστυνομία δεν είναι ένα σώμα σκαιών βασανιστών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαλβίνι: Η ιταλική αστυνομία δεν είναι ένα σώμα σκαιών βασανιστών
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρθηκε στις συγκρούσεις της αστυνομίας με φοιτητές και μαθητές, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε σήμερα στις συγκρούσεις της αστυνομίας με φοιτητές και μαθητές, στην Φλωρεντία και στην Πίζα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Από τα επεισόδια, τραυματίσθηκαν δεκαοκτώ νέοι, έντεκα από τους οποίους είναι ανήλικοι.

Ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αναφερόμενος στα γεγονότα αυτά, υπογράμμισε χθες ότι «το να χρησιμοποιεί , η αστυνομία, γκλοπ σε νέα παιδιά, σημαίνει αποτυχία» . Ο Σαλβίνι αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ιταλού προέδρου, αλλά τόνισε ότι «δεν μπορεί να δεχτεί να κατηγορείται η ιταλική αστυνομία, σαν να πρόκειται για ένα σώμα σκαιών βασανιστών».

«Πρέπει να εξακριβωθεί αν έγινε ό,τι έπρεπε ή αν κάποιος υπερέβη τα όρια, διότι πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, όχι για ρομπότ. Είναι απαράδεκτο, όμως, όλοι όσοι εγγυώνται την ασφάλεια και την δημοκρατία, να ωθούνται στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης. Κάτω τα χέρια από τις αστυνομικές μας δυνάμεις», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider