Η Ουκρανία θα νικήσει το ρωσικό "σκοτάδι", δεσμεύεται ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ουκρανία θα νικήσει το ρωσικό "σκοτάδι", δεσμεύεται ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Είμαι πεπεισμένος ότι η νίκη μας βρίσκεται στην ενότητα, σημείωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι.

Η Ουκρανία θα νικήσει το ρωσικό "σκοτάδι", δεσμεύτηκε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα με αφορμή την δεύτερη επέτειο από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα του.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η νίκη μας βρίσκεται στην ενότητα. Και αναμφίβολα θα έρθει. Διότι το φως πάντα νικάει το σκοτάδι!", σημείωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πριν από δύο χρόνια, "όταν χιλιάδες ρώσων εισβολέων μπήκαν στην Ουκρανία από όλες τις κατευθύνσεις, όταν χιλιάδες πύραυλοι και βόμβες έπεσαν στη χώρα μας, κανένας στον κόσμο δεν πίστευε ότι θα κρατούσαμε", σημείωσε.

"Κανένας δεν το πίστευε, αλλά η Ουκρανία το πίστευε πολύ! Το πίστευε, μπήκε στη μάχη και άντεξε" απέναντι στον πολύ πιο ισχυρό εχθρό, σε αυτόν τον "μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", συνέχισε.

Ο Σίρσκι απέτισε φόρο τιμής στους Ουκρανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους και δεσμεύτηκε να "εκδικηθεί" για τον θάνατό τους, αναγνωρίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι η μεγάλη αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Κίεβο το καλοκαίρι του 2023 "δεν έφερε δυστυχώς τα αναμενόμενα αποτελέσματα".

"Πολεμάμε για κάθε σπιθαμή του εδάφους μας", κατέληξε ο 58χρονος αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider