Η Ρωσία χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητη οργάνωση» τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Liberty

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητη οργάνωση» τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Liberty
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας συμπεριέλαβε στον κατάλογο των ξένων και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, των οποίων η δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητη στην επικράτεια της Ρωσίας, τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Europe/Radio Liberty.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας συμπεριέλαβε στον κατάλογο των ξένων και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, των οποίων η δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητη στην επικράτεια της Ρωσίας, τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Europe/Radio Liberty. Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Νωρίτερα η Γενική εισαγγελία με απόφασή της, που έλαβε στις 2 Φεβρουαρίου του 2024, χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη» τη δραστηριότητα της εταιρείας Radio Free Europe/Radio Liberty, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Αυτή τη στιγμή, στο μητρώο των «ανεπιθύμητων» υπάρχουν 142 οργανώσεις. Στο μητρώο εντάσσονται οργανώσεις των οποίων η δραστηριότητα κατά την άποψη των ρωσικών αρχών, συνιστούν απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης, της ασφάλειας και της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Η ένταξη στον κατάλογο σημαίνει ότι η οργάνωση απαγορεύεται να δραστηριοποιείται στη χώρα, ενώ στους Ρώσους πολίτες απαγορεύεται να συνεργάζονται μαζί της καθώς απειλούνται να διωχθούν ποινικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν την Παρασκευή «σημαντικές κυρώσεις» σε βάρος της Ρωσίας

Ρωσία: Ο Πούτιν αρνείται ότι θέλει να αναπτύξει πυρηνικά στο διάστημα

Πολωνία: Αγρότες απέκλεισαν σχεδόν 100 δρόμους - Άδειασαν ουκρανικά δημητριακά στα σύνορα

gazzetta
gazzetta reader insider insider