Το Ισραήλ παρέδωσε 100 σορούς σορούς Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ισραήλ παρέδωσε 100 σορούς σορούς Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα
Τις σορούς δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες παρέδωσε σήμερα το Ισραήλ

Το Ισραήλ παρέδωσε σήμερα στις παλαιστινιακές αρχές τις σορούς δεκάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες, όπως δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι σοροί, τις οποίες κρατούσε το Ισραήλ, παραδόθηκαν στο υπό ισραηλινό έλεγχο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ και θα ενταφιαστούν σε ομαδικούς τάφους στην πόλη Ράφα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα δεν ανέφερε πόσοι νεκροί παραδόθηκαν, αλλά κάτοικοι αναφέρουν ότι είναι γύρω στους 100. Το Ισραήλ, που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα μετά την εισβολή Παλαιστίνιων ενόπλων από τον παράκτιο θύλακα στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο για την παράδοση αυτή.

Οι σοροί έφθασαν σε υπαίθριο χώρο στη Ράφα όπου εργαζόμενοι και υγειονομικοί περίμεναν δίπλα σε μια μεγάλη σειρά φρεσκοσκαμμένων τάφων. Οι νεκροί, τοποθετημένοι σε μπλε πλαστικούς σάκους, μεταφέρθηκαν στο σημείο με φορτηγό-ψυγείο. Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι νεκροί ήταν Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την επίθεσή τους, των οποίων οι σοροί ξεθάφτηκαν και μετακινήθηκαν στο Ισραήλ πριν τη σημερινή μεταφορά. Το Ισραήλ δεν σχολίασε άμεσα τον ισχυρισμό αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Θα διατηρήσουμε τον στρατιωτικό έλεγχο της Γάζας και μετά τον πόλεμο

Λαβρόφ: Η αναστολή χρηματοδότησης της UNRWA είναι μια «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων

Λωρίδα της Γάζας: Η Νέα Ζηλανδία αναστέλλει με τη σειρά της τη χρηματοδότηση του UNRWA

gazzetta
gazzetta reader insider insider