Πιερρακάκης: Δημιουργούμε Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Δημιουργούμε Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Τα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ που μετονομάζονται σε ΣΑΕΚ και τα ΕΚ θα συνυπάρχουν πλέον στο πλαίσιο ενός ΚΕΕΚ, στο οποίο θα περάσουν και τα ΓΕΑΣ (Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας.

Μήνυμα για τη μεταρρύθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας έστειλε ο υπουργός Παιδείας Κυρριάκος Πιερρακάκης σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.«Δημιουργούμε τα ΚΕΕΚ (Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) με 60 campuses σε όλη τη χώρα, τα οποία θα στοχεύσουν θεματικά στις ανάγκες κάθε τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας.

Σημείωσε ότι τα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ που μετονομάζονται σε ΣΑΕΚ και τα ΕΚ θα συνυπάρχουν πλέον στο πλαίσιο ενός ΚΕΕΚ, στο οποίο θα περάσουν και τα ΓΕΑΣ (Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας). Επί παραδείγματι ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης το πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος, ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. «Και μόνο πηγαίνοντας κανείς εκεί μπορεί να καταλάβει πώς πρέπει να στοχευτεί, πού πρέπει να εστιάσει. Το ίδιο θα συμβεί και σε κάθε γωνιά της χώρας».

Δεύτερον, όπως επισήμανε, μετονομάζονται σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης και αποκτούν 130 νέους οδηγούς κατάρτισης, 130 νέες ειδικότητες και 130 νέα επαγγέλματα τα οποία είναι συμβατά με την εποχή μας.

Tρίτον, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η χώρα επενδύει 114 εκατ. ευρώ στα Εργαστηριακά Κέντρα για να αποκτήσουν νέο εξοπλισμό. Το μήνυμα του κ. Πιερρακάκη καταλήγει με τη λέξη «ξεκινάμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

@kyriakos_pierrakakis Ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. #epaggelmatiki #ekpaideusi #epal #nomosxedio #pierrakakis #ellada #politiki #education #paideia #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Κυριάκος Πιερρακάκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επενδύσεις 6,2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο συνεργασίας Ophthalmica - Sanoptis

Σταϊκούρας: Προτεραιότητά μας η υλοποίηση εμβληματικών δημοσίων έργων

Τέλος χρόνου για την δωρεάν ιατρική κάλυψη επαγγελματιών με χρέη - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider