Εκτεταμένα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αθήνα, Πάτρα, Πύργο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτεταμένα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αθήνα, Πάτρα, Πύργο
Ζημιές από την κακοκαιρία
Το μπουρίνι ξερίζωσε δένδρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Μπουρίνι, που συνοδεύτηκε και με χαλάζι, ξύπνησε τα ξημερώματα κατοίκους πολλών περιοχών της Αττικής. Αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 115 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων οι 95 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες.

Προβλήματα στην Αχαία

Περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από το βράδυ χθες Σάββατο ως σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν η εκδήλωση ισχυρών ανέμων, καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

Εκτεταμένες ζημιές στον Πύργο

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε το μπουρίνι που σάρωσε την πόλη του Πύργου περίπου στις 10.00 το βράδυ.

Ζημιές έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Επί ποδός βρίσκεται η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Στην Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως στο Στρέφι και στην Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας μετά το Αγρίδι, το οδόστρωμα αποκλείστηκε από πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά από επέμβαση της πυροσβεστικής.

Δεμένα τα καράβια

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr, ilialive.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider