Ρωσία: Ανακοίνωσε τη σύλληψη σαμποτέρ που δρούσε για λογαριασμό της Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ανακοίνωσε τη σύλληψη σαμποτέρ που δρούσε για λογαριασμό της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τη Μόσχα πρόκειται για έναν άνδρα με ρωσική και ιταλική υπηκοότητα, που τοποθετούσε βόμβες στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ρώσοι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένα άνδρας με διπλή υπηκοότητα -ρωσική και ιταλική- συνελήφθη επειδή τοποθετούσε βόμβες στις ράγες του σιδηροδρομικού δικτύου στο πλαίσιο μιας εκστρατείας δολιοφθοράς οργανωμένης από τις μυστικές υπηρεσίες του ουκρανικού στρατού.

Μετά τη σύλληψή του, ο άνδρας αυτός που δεν κατονομάζεται, γεννημένος το 1988 και κάτοικος του Ριαζάν, ομολόγησε ότι τοποθέτησε αυτοσχέδιες βόμβες που είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό ενός εμπορικού τρένου στην κεντρική Ρωσία, στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο συλληφθείς ομολόγησε ότι τον Φεβρουάριο του 2023 στρατολογήθηκε από την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών" και ότι εκπαιδεύτηκε σε πράξεις δολιοφθοράς στη Λετονία με την άμεση συμμετοχή των λετονικών ειδικών υπηρεσιών πριν επιστρέψει στο Ριαζάν ένα μήνα αργότερα, σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή.

Εξαρτήματα για εκρηκτικά και αυτοσχέδιους μηχανισμούς κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να πιστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι μια εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου κοντά στο Ρίμπνοε, που βρίσκεται 177 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δεν ήταν προσβάσιμη για άμεσο σχολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ουκρανία λέει πως κατέστρεψε 18 UAVs της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider