Ν. Ταχιάος από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: «Στόχος μας η επίσπευση των έργων αποκατάστασης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Ταχιάος από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: «Στόχος μας η επίσπευση των έργων αποκατάστασης»
Περιοδεία του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας περιόδευσε εχθές ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο συνεργατών μηχανικών και εμπειρογνωμόνων, για τον δεύτερο κύκλο συναντήσεων που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Ο Υφυπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευβοίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και τα σχολικά κτίρια. Από την πλευρά του, ο κ. Ταχιάος τους κάλεσε σε συνεργασία με σκοπό τη συμπλήρωση της λίστας των έργων υποδομής που έχουν ζημιές, την αξιολόγηση και προτεραιοποίησή τους.

Βασικός στόχος, όπως τόνισε ο Υφυπουργός, είναι η επίσπευση της έναρξης των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών των έργων, που είναι χωρικά και χρονικά συνδεδεμένες με τις κακοκαιρίες.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Συναντήθηκα με μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι είναι ταγμένοι στον τόπο τους και με τους οποίους πιστεύω θα έχουμε μια άριστη συνεργασία, υπό τις οδηγίες του συντοπίτη τους Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες το συντομότερο δυνατόν και να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ. Και αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι η δυνατή ομάδα που συνάντησα, με κάνει να είμαι αισιόδοξος».

Το «παρών» στις συναντήσεις έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, η Βουλευτής Ευβοίας κα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Δημήτρης Μπεσλεμές και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιπλέον 4,6 εκατ. ευρώ για νέες αιτήσεις ένταξης στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά - Β Κύκλος»

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider