Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα
Ο ποντίφικας επανέλαβε έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

«Μπορεί, στους αγνοούμενους, να υπάρχουν και εβραίο-αργεντινοί φίλοι μου», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε Ισραηλινό δημοσιογράφο με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να συναντήσει τους συγγενείς των ομήρων και να τους βοηθήσει να μάθουν πού βρίσκονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Απευθυνόμενος, δε, στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, πριν λίγο ο ποντίφικας τόνισε: «συνεχίζω να παρακολουθώ με μεγάλο πόνο όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και είμαι στο πλευρό, ιδιαίτερα, των μικρών και των ηλικιωμένων».

«Επαναλαμβάνω την έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων και ζητώ να τύχει σεβασμού το ανθρωπιστικό δίκαιο, ιδίως την Γάζα, όπου υπάρχει άμεση ανάγκη ανθρωπιστικών διαδρόμων και να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός», υπογράμμισε ο πάπας.

«Πέθαναν ήδη τόσοι πολλοί άνθρωποι, μην χυθεί άλλο αίμα, ούτε στην Γάζα, ούτε την Ουκρανία, πουθενά. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα ήττα», είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος. Απηύθυνε, επίσης, ειδική έκκληση για την προστασία όλων των μοναστηριών και χώρων λατρείας της περιοχής.

Ο Αργεντινός ποντίφικας κάλεσε, τέλος, όλους τους πιστούς να προσευχηθούν και να νηστέψουν την ερχόμενη Τρίτη, για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τζόκερ: Δύο νικητές στην mega κλήρωση των 28,8 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρισμός: Άλμα της ζήτησης τον Ιούλιο – Τα μερίδια των προμηθευτών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε ποιοι πήραν πάνω από 50.000 ευρώ επιδότηση - Αναλυτικές λίστες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider