Κικίλιας: 257 διασώσεις συμπολιτών μόνο χτες το βράδυ στο Βόλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: 257 διασώσεις συμπολιτών μόνο χτες το βράδυ στο Βόλο
Κράτος, πολιτικοί, επιστήμονες και πολίτες όλοι μαζί να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για όσα έρχονται στο μέλλον, τόνισε ο υπουργός

«Είναι η δεύτερη φορά, δυστυχώς, μέσα λίγες μέρες που έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, κυρίως στον Βόλο αλλά και στη Βόρεια Εύβοια αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Εδώ και κάποιες μέρες όταν υπήρχαν οι προγνώσεις βρέθηκαν όλα τα σώματα ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κόκκινο συναγερμό και πρέπει να πω ότι επιχείρησαν όλοι και ρίχτηκαν στη μάχη με αυταπάρνηση. Μόνο χτες το βράδυ στην πόλη του Βόλου είχαμε 257 διασώσεις συμπολιτών μας, 99 πυροσβεστικά, 280 πυροσβέστες, 2 ΕΜΟΔΕ, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας ήταν και είναι ακόμα εδώ», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας από τον Βόλο.

Και προσέθεσε: «Όμως πρέπει να πω ότι οι συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων για τους συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία, στους συμπολίτες μας, άρα οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε και τώρα μέσα στην κακοκαιρία αλλά και μετά την κακοκαιρία».

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε πως «οι τεράστιες ποσότητες, οι πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων πάλι μέσα σε λίγες μέρες μας δείχνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ στη Μεσόγειο, είναι στην Ελλάδα» και υπογράμμισε:

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, το κράτος, πολιτικοί, επιστήμονες, πολίτες, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία με πάσα βεβαιότητα έρχονται στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος: Εννέα δεδομένα για την ασφάλιση περιουσίας

Σκρέκας: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά

Οι συνέπειες για την ανάκαμψη της Θεσσαλίας, Μαγνησίας, Εύβοιας μετά από το δεύτερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider