Ρουμανία: Νέα πιθανά συντρίμμια ρωσικού drone εντοπίστηκαν σε ρουμανικό έδαφος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρουμανία: Νέα πιθανά συντρίμμια ρωσικού drone εντοπίστηκαν σε ρουμανικό έδαφος
Ο Ρουμάνος πρόεδρος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τα συντρίμμια του drone -το δεύτερο που συνετρίβη σε ρουμανικό έδαφος αυτή την εβδομάδα.

Νέα θραύσματα ενός drone, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, βρέθηκαν σε ρουμανικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις είπε ότι αυτό υποδηλώνει πως διαπράχτηκε μια απαράδεκτη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.

Σε δήλωσή του, ο Ρουμάνος πρόεδρος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τα συντρίμμια του drone -το δεύτερο που συνετρίβη σε ρουμανικό έδαφος αυτή την εβδομάδα- και ότι ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Συμμαχίας προς την Ρουμανία.

«Ο εντοπισμός από τις ρουμανικές αρχές στο ρουμανικό έδαφος, κοντά στο σύνορο με την Ουκρανία, νέων θραυσμάτων drone… δείχνει μια απαράδεκτη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας, μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, με πραγματικούς κινδύνους για την ασφάλεια των Ρουμάνων πολιτών στην περιοχή ", σχολίασε ο Ρουμάνος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider