Γαλλία: Σε Διεθνές Αεροδρόμιο Ελισάβετ Β' θα μετονομαστεί το αεροδρόμιο του Τουκέ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Σε Διεθνές Αεροδρόμιο Ελισάβετ Β' θα μετονομαστεί το αεροδρόμιο του Τουκέ
Η γαλλική πόλη Τουκέ ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε «επίσημα τη σύμφωνη γνώμη του Βασιλιά Καρόλου Γ'» για να μετονομάσει το διεθνές της αεροδρόμιο σε Ελισάβετ Β'.

Η γαλλική πόλη Τουκέ ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε «επίσημα τη σύμφωνη γνώμη του Βασιλιά Καρόλου Γ'» για να μετονομάσει το διεθνές της αεροδρόμιο σε Ελισάβετ Β', σύμφωνα με την πρόθεση των δημοτικών αρχών την οποία ανακοίνωσαν μετά τον θάνατο της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τουκέ-Παρί-Πλαζ» θα μετονομαστεί σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Ελισάβετ Β' - Τουκέ-Παρί-Πλαζ» ανακοίνωσε ο δήμος του Τουκέ σε δελτίο Τύπου.

«Καθώς δόθηκε η έγκριση του βασιλιά Κάρολου Γ' στον δήμαρχο Ντανιέλ Φασκέλ, απομένει να οριστεί η ημερομηνία για τα εγκαίνια», προσθέτει η δημοτική αρχή, για την οποία αυτό αποτελεί «έναν φόρο τιμής σε μια μεγάλη βασίλισσα» και «μια αναγνώριση για το 'πιο βρετανικό από τα γαλλικά θέρετρα'».

Πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο της βόρειας Γαλλίας όπου το προεδρικό ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν έχει εξοχική κατοικία, το Τουκέ είχε κάνει αυτήν την πρόταση λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β', πριν από έναν χρόνο.

Το αεροδρόμιο σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1930 για να δεχθεί τηνβρετανική πελατεία, σημειώνεται στον δελτίο Τύπου του δήμου, που υπενθυμίζει ότι το Τουκέ θα υποδεχθεί την εθνική ομάδα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το οποίο θα διοργανώσει η Γαλλία από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους κυανόκρανους του ΟΗΕ για τα επεισόδια στη Νεκρή Ζώνη

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Δύσκολη εξίσωση η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού

ΕΕ - Νέοι δημοσιονομικοί κανόνες: Γερμανικές επιφυλάξεις για τα στοιχεία του χρέους

gazzetta
gazzetta reader insider insider