Μενδώνη για κλοπή αντικειμένων στο Βρετανικό Μουσείο: Ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μενδώνη για κλοπή αντικειμένων στο Βρετανικό Μουσείο: Ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός
«Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος», ανέφερε η υπουργός.

«Εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το γεγονός που αφορά την απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξένου δημοσιογράφου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη.

Πριν από λίγες ημέρες, το Βρετανικό Μουσείο αποκάλυψε την «εξαιρετικά ασυνήθιστη» κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ., υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογής είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι εκφράζω όλους τους συναδέλφους μου, λέγοντας ότι θεωρούμε πολύ σοβαρή υπόθεση τη διαφύλαξη όλων των αντικειμένων που φροντίζουμε», δήλωσε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ. «Το Μουσείο ζητά συγγνώμη για αυτό που συνέβη», τόνισε και συμπλήρωσε πως έχει κινηθεί νομικά εναντίον του υπαλλήλου που απολύθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider