Η Τέιλορ Σουίφτ είναι σε καλό δρόμο για να κερδίσει 332 εκατομμύρια δολάρια φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τέιλορ Σουίφτ είναι σε καλό δρόμο για να κερδίσει 332 εκατομμύρια δολάρια φέτος
Το MarketWatch έκανε μια ανάλυση του τι θα μπορούσε να κερδίσει η διάσημη τραγουδίστρια το 2023 και είναι πολύ περισσότερα από πέρσι.

Η Τέιλορ Σουίφτ κέρδισε 92 εκατομμύρια δολάρια το 2022, ποσό που την καθιστά ως μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα από αυτό που θα μπορούσε να κερδίσει το 2023.

Τα κέρδη της Σουίφτ το 2022 περιελάμβαναν πωλήσεις από το άλμπουμ της "Midnights", που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά, συν τα δικαιώματα από προηγούμενα άλμπουμ. Αλλά η Σουίφτ δεν εμφανίστηκε σε συναυλίες πέρυσι - και σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει τα νέα, ξεκίνησε μια περιοδεία φέτος που θα μπορούσε τελικά να εισπράξει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Και αυτό δεν συνυπολογίζει καν το νέο της άλμπουμ: Η Σουίφτ μόλις κυκλοφόρησε το «Speak Now (Taylor's Version)», μια επανηχογράφηση του άλμπουμ της του 2010 με το ίδιο όνομα. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει επίσης έξι τραγούδια «From the Vault», που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το Marκet Watch, με άλλα λόγια, το 2023 διαμορφώνεται ως μια εντελώς διαφορετική ημέρα... πληρωμής για την 33χρονη καλλιτέχνη της οποίας η καθαρή περιουσία ανέρχεται ήδη στα 740 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Το MarketWatch έκανε μια ανάλυση του τι θα μπορούσε να κερδίσει η Σουίφτ φέτος, με βάση δημοσιευμένες αναφορές και άλλες πληροφορίες.

Περιοδεία: 228 εκατομμύρια δολάρια

Αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Η τρέχουσα περιοδεία της Swift "Eras Tour" είναι ίσως η περιοδία με τα υψηλότερα έσοδα που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Και, ναι, θα μπορούσε πραγματικά να αποφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της σειράς των 100 και πλέον ημερομηνιών, που διαρκεί μέχρι το 2024. Αυτό αποδίδει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ανά σόου, αν και η Wall Street Journal ανέφερε ότι ορισμένες ημερομηνίες μπορούν να αποφέρουν έσοδα άνω των 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θα μείνουμε στο ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεδομένου ότι η Σουίφτ έχει περίπου 65 ημερομηνίες συναυλιών για εφέτος, αυτό αντιστοιχεί σε 650 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά ένας καλλιτέχνης δεν κρατά όλα αυτά τα χρήματα - υπολογίζεται ότι όταν πληρώνονται όλα τα έξοδα, κάθε παράσταση οδηγεί σε κέρδος 3,5 έως 4 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Σουίφτ. Αυτό σημαίνει 65 φορές επί 3,5 εκατομμύρια δολάρια, που ισοδυναμεί με 227,5 εκατομμύρια δολάρια για την Σουίφτ. Θα είμαστε γενναιόδωροι και θα το στρογγυλοποιήσουμε στα 228 εκατομμύρια δολάρια.

Ο μουσικός κατάλογος: 65 εκατομμύρια δολάρια

Έχει αναφερθεί ότι το 70% των κερδών των 92 εκατομμυρίων δολαρίων της Σουίφτ πέρυσι προήλθε από τον κατάλογό της μουσικής της, συμπεριλαμβανομένου του streaming και των πωλήσεων άλμπουμ. Αυτό ισοδυναμεί με 64,4 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, όπως λένε στη Wall Street, οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικά αποτελέσματα. Αλλά είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς σε μια εποχή που η Σουίφτ έχει γίνει τόσο «μορφή» της ποπ κουλτούρας, πως θα κέρδιζε λιγότερα από τις πωλήσεις του καταλόγου της. Επομένως, θα παραμείνουμε συντηρητικά στο ποσό των 64,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά και πάλι, στο πνεύμα της γενναιοδωρίας, θα το στρογγυλοποιήσουμε στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Νέο άλμπουμ: 14 εκατομμύρια δολάρια

Δεδομένου ότι το "Speak Now (Taylor's Version)" μόλις κυκλοφόρησε, δεν μπορούμε να πούμε πραγματικά πόσο θα πουλήσει. Αλλά αυτό είναι το τρίτο "επαναηχογραφημένο" άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει η Σουίφτ, οπότε έχουμε κάποια ιδέα για το πώς λειτουργούν αυτά τα άλμπουμ. Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι το "Red (Taylor's Version)," το ξαναηχογραφημένο άλμπουμ της το 2021, πούλησε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα εκείνη τη χρονιά. Γι' αυτό και πάλι, θα είμαστε συντηρητικοί και θα πούμε ότι το "Speak Now", το οποίο πωλείται για περίπου 18 $, θα πουλήσει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα — ή περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά, οι καλλιτέχνες δεν γίνεται να κρατήσουν όλα αυτά τα χρήματα, καθώς η εταιρεία τους πρέπει να πάρει το ποσοστό της, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από 50% έως 90%, σύμφωνα με την Indie Music Academy. Ωστόσο, όσο πιο σημαντικός είναι ο καλλιτέχνης, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που μπορεί να απαιτήσει. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας μεγαλύτερος από την Σουίφτ αυτή τη στιγμή, θα υπολογίσουμε ότι αφήνει την εταιρεία να πάρει μόνο το 50%, πράγμα που της αφήνει 13,5 εκατομμύρια δολάρια. Ας πούμε 14 εκατομμύρια δολάρια για γίνουν πιο εύκολα τα μαθηματικά.

Χορηγίες: 25 εκατομμύρια δολάρια

Όταν έχετε μια βάση θαυμαστών όπως η Τέιλορ Σουιφτ, έχετε πολλές επώνυμες εταιρείες που θέλουν να αγοράσουν το εμπορικό σήμα σας. Η Σουίφτ έχει κάνει συμφωνίες χορηγιών με πολλούς, από την Apple μέχρι το Target. Υπολογίζεται ότι πήρε 50 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες μεταξύ 2016 και 2017. Αυτό φτάνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Και αυτό είναι πολύ πριν από την τρέχουσα μανία που επικρατεί γύρο από το όνομα της. Ωστόσο, θα είμαστε και πάλι συντηρητικοί και θα παραμείνουμε στο ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Σουίφτ έχει πολλές άλλες ροές εισοδήματος. Πουλάει είδη με την επωνυμία της. Έχει επενδύσεις σε ακίνητα. Αλλά έχει και έξοδα - και στη μουσική βιομηχανία, πληρώνεις πολλά για μάνατζερ, δικηγόρους και άλλους ανθρώπους που σε βοηθούν. Με όλα αυτά υπολογίζεται ότι η Σουίφτ θα κερδίσει 332 εκατομμύρια δολάρια την τρέχουσα χρονιά, ποσό που την καθιστά «πρωταθλήτρια» για το 2023

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider