Υποβρύχιο Titan: Μεγάλος πόνος για την οικογένεια του επιχειρηματία και του γιου του που έχασαν τη ζωή τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποβρύχιο Titan: Μεγάλος πόνος για την οικογένεια του επιχειρηματία και του γιου του που έχασαν τη ζωή τους
Πηγή: Associated Press
Ο 48χρονος Σαχζάντα Ντάγουντ και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν ανήκαν σε οικογένεια που ίδρυσε μια από τις πιο ακμάζουσες βιομηχανικές αυτοκρατορίες του Πακιστάν.

Μεγάλο πόνο για τον χαμό τους εξέφρασε η οικογένεια του Πακιστανοβρετανού επιχειρηματία και του γιου του οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους μαζί με τους άλλους τρεις επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυσή του κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο 48χρονος Σαχζάντα Ντάγουντ και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν ανήκαν σε οικογένεια που ίδρυσε μια από τις πιο ακμάζουσες βιομηχανικές αυτοκρατορίες του Πακιστάν.

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνουμε τον θάνατο του Σαχζάντα και του Σουλεμάν Ντάγουντ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα Ντάγουντ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις φιλανθρωπικές δράσεις της οικογένειας, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης.

Από τα χρόνια του 1960, το ίδρυμα Ντάγουντ έχει προσηλωθεί στη δημιουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλο το Πακιστάν, κυρίως για να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση μηχανικών και ειδικών στην τεχνολογία.

«Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες σε όλους όσοι μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Οι αδιάκοπες προσπάθειές τους μας έδωσαν δύναμη στη διάρκεια αυτής της περιόδου», προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι γονείς του Σαχζάντα, Χουσάιν και Κούλσουμ Ντάγουντ.

Ο Χουσάιν Ντάγουντ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του Πακιστάν, επικεφαλής ομίλου που περιλαμβάνει κυρίως την εταιρεία Engro.

Η επιχείρηση αυτή, που ειδικεύεται στα λιπάσματα, έχει επίσης επενδύσει στην ενέργεια, την γεωργία, τα πετροχημικά και τις τηλεπικοινωνίες. Το 2022 ο κύκλος εργασιών της ήταν 350 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια).

Η Engro σημείωσε επίσης σε ανακοίνωσή της ότι ενημερώθηκε με «βαριά καρδιά και μεγάλη θλίψη» για τον θάνατο του Σαχζάντα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρός της, και του «αγαπημένου γιου του».

Ο Σαχζάντα Ντάγουντ «θα λείψει πολύ σε όλους όσοι τον γνώριζαν», αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Έρευνας για την Εξωγήινη Νοημοσύνη (Seti) στην Καλιφόρνια, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος.

«Ο Σαχζάντα ήταν παθιασμένα περίεργος και ενθουσιώδης υποστηρικτής του Seti και της αποστολής μας, και εμπλεκόταν άμεσα σε φιλανθρωπικά προγράμματα εκπαίδευσης, έρευνας και ευαισθητοποίησης του κοινού», σύμφωνα με ανακοίνωση του Seti.

Ο Σαχζάντα Ντάγουντ, ο οποίος σπούδασε στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την σύζυγό του Κριστίν, τον γιο του Σουλεμάν και την κόρη του Αλίνα.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η οικογένειά του τον περιέγραφε ως έναν «στοργικό πατέρα» που ενδιαφερόταν πολύ για την «φωτογραφία, ιδιαίτερα ζώων, και για την εξερεύνηση διαφορετικών φυσικών οικοτόπων».

Ο γιος του Σουλεμάν περιγραφόταν ως «λάτρης της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας», στον οποίο άρεσε «να μαθαίνει καινούργια πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού - Πληροφορίες ότι ανήκουν στο υποβρύχιο Titan

ΥΠΕΝ: Παρατείνεται για 15 ημέρες το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Λιθουανίας αξιώνει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider