Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλήγματα των ουκρανικών δυνάμεων σε Μπέλγκοροντ και Ζαπορίζια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλήγματα των ουκρανικών δυνάμεων σε Μπέλγκοροντ και Ζαπορίζια
Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έγινε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα και πάλι στόχος ουκρανικών πληγμάτων, ενώ ένα drone καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, που συνορεύει με την Ουκρανία, έγινε τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα και πάλι στόχος ουκρανικών πληγμάτων, ενώ ένα drone καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ.

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, η οποία αποδίδεται σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

«Μία από τις ενεργειακές εγκατατάσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ερρίφθη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος», αναφέρει ο περιφερειάρχης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο Telegram. «Δεν υπάρχουν θύματα», υπογραμμίζει.

Χθες Κυριακή σημειώθηκαν μάχες στο Μπέλγκοροντ, στο χωριό Νοβάγια Ταβολγιάνκα, μεταξύ του ρωσικού στρατού και φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών, με τον ρωσικό στρατό να ανακοινώνει ότι απώθησε «ομάδα δολιοφθορέων που αποτελούταν από Ουκρανούς τρομοκράτες» οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Εξάλλου drone καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ, επίσης στη μεθόριο με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Ρομάν Σταροβόιτ.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Ρογκόβ, Ρώσος αξιωματούχος των κατοχικών αρχών στην επαρχία Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των ρωσικών θέσεων εκεί σήμερα το πρωί.

«Σήμερα το πρωί οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση, πιο ευρείας κλίμακας σε σχέση με χθες (…) Η κατάσταση είναι ανησυχητική», επεσήμανε όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Το Κίεβο αναφέρει εδώ και μήνες ότι ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Σε βίντεο που δημοσιοποίησε χθες Κυριακή ο ουκρανικός στρατός δείχνει στρατιώτες να αγγίζουν με το δάκτυλό τους το στόμα τους, κάνοντας το σήμα της σιωπής, και τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανακοίνωση για την έναρξη της επιχείρησης αυτής.

Κρεμλίνο: Πολωνοί μισθοφόροι συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στο Μπέλγκοροντ

Πολωνοί μισθοφόροι συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, χθες Κυριακή, οι ιστότοποι Polsatnews.pl και Wprost.pl μετέδωσαν ότι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων πολέμησαν μισθοφόροι του αποκαλούμενου Σώματος Πολωνών Εθελοντών.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται αναρτήσεις της ομάδας στο Telegram και ένα βίντεο που φέρεται να απεικονίζει ενόπλους καθ’ οδόν προς το Μπέλγκοροντ.

Το Σώμα Πολωνών Εθελοντών ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και αρχικά πολέμησε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού ως ανεξάρτητη μονάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από Πολωνούς. Στη συνέχεια όμως συμμετείχε σε επιχειρήσεις μαζί με το φιλοουκρανικό Σώμα Ρώσων Εθελοντών, το οποίο εξαπολύει επιθέσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των Πολωνών που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νέα ουκρανική επίθεση στο Ντονέτσκ - «Αποκρούστηκε πλήρως» λέει το Κρεμλίνο

Ρωσία: Ο στόλος του Ειρηνικού ξεκινά γυμνάσια μέχρι τις 20 Ιουνίου

Ρωσία: Η Μόσχα λέει ότι απώθησε την επίθεση φιλοουκρανών "δολιοφθορέων" στο Μπέλγκοροντ

gazzetta
gazzetta reader insider insider