ΥΠΕΝ: Δύο έργα διαχείρισης αστικών λυμμάτων σε Εύβοια και Φθιώτιδα ύψους 9,3 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΝ: Δύο έργα διαχείρισης αστικών λυμμάτων σε Εύβοια και Φθιώτιδα ύψους 9,3 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι 31/12/2023 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2025.

Στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα βρέθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, όπου μαζί με τις τοπικές αρχές και τοπικούς βουλευτές, παρουσίασε στις τοπικές κοινωνίες δυο πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Πιο συγκεκριμένα στις 3/5 το πρωί στις Πετριές και στους Αγίους Αποστόλους στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο, το έργο της αποχέτευσης των δυο οικισμών που παρουσιάζουν σημαντική τουριστική προοπτική. Το έργο προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης για τις Πετριές και τους Αγίους Αποστόλους.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, στην Τιθορέα του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας παρουσιάστηκε από τη Δήμαρχο, Αθανασία Στιβακτή και το Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Γραφάκο, το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην Τιθορέα και των ιδιωτικών συνδέσεων στην Κάτω Τιθορέα, ένα έργο που θα πιστοποιήσει ότι ο οικισμός είναι σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ένα έργο που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι 31/12/2023 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2025.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξασφάλισαν κοινοτικούς πόρους ύψους 32 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν το Ταμείο Ανάκαμψης, με τους οποίους χρηματοδοτούνται περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Μέρος των παρεμβάσεων αυτών είναι και έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές αυτές. Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο με αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αγκάθια» στην επιστροφή άνω των 500 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές ρεύματος για επιδοτήσεις

Mytilineos: «Άλμα» 113% στα καθαρά κέρδη με οδηγό την ενέργεια - Η καλύτερη ιστορικά επίδοση για α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider