Οι ΗΠΑ δεν θα δίνουν πλέον στη Ρωσία δεδομένα για τις πυρηνικές τους δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ δεν θα δίνουν πλέον στη Ρωσία δεδομένα για τις πυρηνικές τους δυνάμεις
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τη Μόσχα ότι δεν θα ανταλλάζουν πλέον δεδομένα για τις πυρηνικές δυνάμεις τους, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τη Μόσχα ότι δεν θα ανταλλάζουν πλέον δεδομένα για τις πυρηνικές δυνάμεις τους, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, εξηγώντας ότι η αλλαγή αυτή συνιστά μια απάντηση της Ουάσινγκτον στην απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START για τη μείωση των στρατηγικών όπλων.

«Με βάση το διεθνές δίκαιο, οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να απαντούν στις παραβιάσεις της συνθήκης New START από τη Ρωσία λαμβάνοντας αναλογικά και αντιστρέψιμα αντίμετρα, ώστε να παρακινήσουν τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Αυτό σημαίνει ότι, επειδή η αναστολή της εφαρμογής της New START εκ μέρους της Ρωσίας είναι νομικά άκυρη, οι ΗΠΑ επιτρέπεται νομίμως να αρνούνται να κάνουν τις εξαμηνιαίες ενημερώσεις, σε απάντηση για τις παραβιάσεις της Ρωσίας», πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ισχυρίζεται πως για πρώτη φορά αναχαίτισε πύραυλο GLSDB από την Ουκρανία

Λευκορωσία: Δέχεται να φιλοξενήσει ρωσικά πυρηνικά όπλα λόγω της πίεσης του NATO

Ουκρανία: Στο Σούμι ο Ζελένσκι για την επέτειο της απελευθέρωσης της περιφέρειας από τους Ρώσους

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider