Η KGB Λευκορωσίας αναγνώρισε την Ένωση Δημοσιογράφων της χώρας ως «εξτρεμιστική οργάνωση»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η KGB Λευκορωσίας αναγνώρισε την Ένωση Δημοσιογράφων της χώρας ως «εξτρεμιστική οργάνωση»
Η KGB Λευκορωσίας θεωρεί ότι «ομάδα πολιτών από τους εκπρόσωπους της οργάνωσης» προβαίνουν σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Η Επιτροπή Κρατικής Ασφαλείας της Λευκορωσίας συμπεριέλαβε την Ένωση Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας (ΕΔΛ) στον κατάλογο των «εξτρεμιστικών οργανώσεων». Η σχετική πληροφορία εμφανίσθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 28 Φεβρουαρίου. Η KGB Λευκορωσίας θεωρεί ότι «ομάδα πολιτών από τους εκπρόσωπους της οργάνωσης» προβαίνουν σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα». Στην εν λόγω ομάδα συμπεριέλαβαν τον πρόεδρο της ΕΔΛ Αντρέι Μπαστουντσά, τους αντιπροέδρους Αλεξάντρ Σταρικιέβιτς, Αλίνα Σουροβέτς, Μπορίς Γκορέτσκι και Όλεγκ Αγκέγεφ, τους δημοσιογράφους Εμιτέρ Λουκασουκά, Σεργκέι Κομπατσά και Όλγα Χβόιν. Στις 27 Αυγούστου του 2021 το Ανώτατο δικαστήριο της Λευκορωσίας έθεσε εκτός νόμου την ΕΔΛ.

«Η Ένωση Δημοσιογράφων Λευκορωσίας είναι μια εθελοντική, μη κρατική, μη κομματική ένωση πολιτών, οι οποίοι ασχολούνται με επαγγελματική δημοσιογραφική δραστηριότητα είτε συμβάλλουν στην ανάπτυξη της» αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Η ΕΔΛ λειτουργεί από το φθινόπωρο του 1995 και είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τόσο κοστίζει το γιοτ του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην Καλαμάτα

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider