Σ. Αραβία: Κυρώσεις και μείωση των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση προσφοράς ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σ. Αραβία: Κυρώσεις και μείωση των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση προσφοράς ενέργειας
ΕΕ και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλλει μέτρα, καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν προειδοποίησε χθες ότι οι κυρώσεις και η μείωση των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία μείωση της προσφοράς ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει μία σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μειώνοντας τις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές, αλλά και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλλει μέτρα, καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε μία ερώτηση για το πως το περιβάλλον των κυρώσεων θα μπορούσε να επηρεάσει την ενεργειακή αγορά, ο μπιν Σαλμάν δήλωσε στη διάρκεια μιας βιομηχανικής διάσκεψης στο Ριάντ: “Όλες αυτές οι λεγόμενες κυρώσεις, τα εμπάργκο, η έλλειψη επενδύσεων, θα προκαλέσουν ένα και μόνο ένα πράγμα, έλλειψη ενεργειακού εφοδιασμού όλων των τύπων, όταν αυτός είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider