Η Βρετανία εξετάζει την αποστολή τανκ στην Ουκρανία για πρώτη φορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία εξετάζει την αποστολή τανκ στην Ουκρανία για πρώτη φορά
Εδώ και εβδομάδες Βρετανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο αποστολής τανκς τύπου  Challenger 2.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξετάζει σοβαρά την αποστολή τανκς στην Ουκρανία για να ενισχύσει τις δυνάμεις του Κιέβου στον πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News.

Εάν γίνει η αποστολή του στρατιωτικού εξοπλισμού, θα είναι είναι η πρώτη αποστολή τεθωρακισμών οχημάτων από τη Βρετανία στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, εδώ και εβδομάδες Βρετανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι συζητούν το ενδεχόμενο αποστολής τανκς τύπου Challenger 2. Πρόκειται για άρματα με δυνατότητα επίθεσης κατά άλλων τανκ και «λανσαρίστηκαν» στον βρετανικό στρατό το 1994. Από τότε, έχουν χρησιμοποιθεί στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και στο Ιράκ.

Το Sky News υποστηρίζει πως οι συζητήσεις μεταξύ Λονδίνου και Κιέβου γίνεται για την αποστολή 10 Challenger 2 στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους δυτικούς συμμάχους για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα λάβει τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεται.

«Τα άρματα μάχης μπορούν κάλλιστα να είναι μέρος αυτής και η προέλευσή τους... ποιοι σύμμαχοι τα παρέχουν, είναι κάτι για το οποίο, φυσικά, εργαζόμαστε σε συντονισμό μεταξύ μας», είπε ο Κλέβερλι, έπειτα από συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα σε αγορά χωριού κοντά στο Χάρκοβο - Δύο νεκροί

Κρεμλίνο: Τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα της Δύσης για την Ουκρανία θα «εντείνουν τα δεινά»

gazzetta
gazzetta reader insider insider