Εγκύκλιος ΕΛΑΣ: «Δεν επιτρέπονται οι πυροβολισμοί κατά την καταδίωξη» - H κατάθεση του άντρα της ΔΙΑΣ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκύκλιος ΕΛΑΣ: «Δεν επιτρέπονται οι πυροβολισμοί κατά την καταδίωξη» - H κατάθεση του άντρα της ΔΙΑΣ
Μια σημαντική αποκάλυψη για τη νομοθεσία που ισχύει γύρω από τις καταδιώξεις, έκανε η εκπομπή Live News του MEGA, όπου στην ουσία καταρρίπτονται τα επιχειρήματα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Μια σημαντική αποκάλυψη για τη νομοθεσία που ισχύει γύρω από τις καταδιώξεις, έκανε η εκπομπή Live News του MEGA, όπου στην ουσία καταρρίπτονται τα επιχειρήματα του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, όταν εκείνος διέφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ.

Ο έφηβος χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και η εξήγηση του αξιωματικού ήταν ότι την πρώτη φορά πυροβόλησε για εκφοβισμό και τη δεύτερη στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου, όμως, από λάθος, βρήκε απευθείας στο κεφάλι του. Τι λέει όμως, η εγκύκλιος της Αστυνομίας ανάμεσα στις 223 σελίδες της σχετικά με τις περιπτώσεις καταδίωξης; «Δεν επιτρέπονται πυροβολισμοί στις καταδιώξεις»!

Συγκεκριμένα, υπάρχει μία εγκύκλιος που έχει σταλεί στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον θάνατο ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ανήλικου. Στην εγκύκλιο αυτή περιλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία σε περίπτωση καταδίωξης και έχει μοιραστεί σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα. Στην εν λόγω εγκύκλιο αναφέρεται ρητά προς όλους τους αστυνομικούς: «Να θυμάσαι πάντα ότι κατά την καταδίωξη ΔΕΝ επιτρέπονται πυροβολισμοί για ακινητοποίηση του οχήματος και επικίνδυνοι χειρισμοί και ελιγμοί για την εκτροπή του οχήματος».

Ολόκληρο το άρθρο στο Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική - Επτά συλλήψεις

Οικονόμου για 16χρονο στη Θεσσαλονίκη: Η Δικαιοσύνη διερευνά το περιστατικό - Δεν δικαιολογούνται πράξεις βίας και ανομίας