Μηταράκης: Το ψεύτικο σκηνικό με το νεκρό παιδί στον Έβρο στήθηκε από «δικαιωματιστές» που ήθελαν να προκαλέσουν κατακραυγή κατά της χώρας

Newsroom
Μοιράσου το
Μηταράκης: Το ψεύτικο σκηνικό με το νεκρό παιδί στον Έβρο στήθηκε από «δικαιωματιστές» που ήθελαν να προκαλέσουν κατακραυγή κατά της χώρας
H ΜΚΟ HumanRights360-στην διοίκηση της οποίας είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - μας πήγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ο υπ. Μετανάστευσης.

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος αρχικά δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με το skai.gr, αναφερόμενος στην ΜΚΟ HumanRights360 και στο ψεύτικο σκηνικό με το νεκρό παιδί στον Έβρο, ανέφερε:

Τον Αύγουστο έγινε οργανωμένη επικοινωνιακή επίθεση στη χώρα μας. Δεν υπήρχε νεκρό παιδί στον Έβρο. Το σκηνικό στήθηκε από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο των «δικαιωματιστών» για να προκληθεί διεθνή κατακραυγή για την χώρα.

Αυτή η ΜΚΟ, μαζί με μία άλλη - στην διοίκηση της οποίας είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - μας πήγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποδείχθηκε ότι είχαν άδικο.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι αντικείμενο έρευνας από την Αρχή Ξεπλύματος Mαύρου Xρήματος. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστεί διάφορα προγράμματα και είχε θυγατρικές ΜΚΟ - βιτρίνα».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα γεγονότα με την Κιβωτό του Κόσμου.

«Το χειρότερο από όλα είναι τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά,, οι καταγγελίες για εκμετάλλευση παιδιών. Είχα επισκεφθεί αρκετές φορές την Κιβωτό στην Αθήνα και στη Χίο, όλα παρουσιαζόταν μια χαρά.

Ο πάτερ Αντώνιος είχε συνεχώς την αγωνία να στηρίξει την Κιβωτό, να του δώσουμε πράγματα για να συνεχίσει το έργο του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider