Επεισόδιο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ανοικτά της Σάμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεισόδιο με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ανοικτά της Σάμου
Πρόκληση στο Αιγαίο - Επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλεί πλοίο του ελληνικού λιμενικού.

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε πλοίο του Λιμενικού Σώματος, στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης αλλοδαπών στα ανοιχτά της Σάμου.

Ειδικότερα, το πλήρωμα τουρκικού σκάφους που με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να προκαλέσει φθορές σε πλοίο του Λιμενικού όταν τους ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ έκανε και επίδειξη οπλισμού.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία εντόπισε σορό μετανάστη από το ναυάγιο κι ενημέρωσε την τουρκική ακτοφυλακή η οποία έφτασε στα ελληνικά ύδατα με αποτέλεσμα αυτό που επακολούθησε.

«Στη συνέχεια, η τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε την ακταιωρό προκειμένου να της επισημάνει ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να προκαλέσει φθορά στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού» τονίζει το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα με ανακοίνωσή του.

Η προαναφερθείσα τουρκική ακταιωρός δεν είχε καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα, ούτε δήλωσαν «στον έχοντα τον συντονισμό της επιχείρησης ΕΚΣΕΔ την παρουσία της».

«Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού δυσχέραιναν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της δύναμης FRONTEX καθώς και την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό FRONTEX για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Προκλητική η συμπεριφορά της Τουρκίας - Πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

Κομισιόν: Κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ αν βλάψει τα συμφέροντα κρατών-μελών της

Η Τουρκία κρατά το βέτο της για Σουηδία ενόψει επίσκεψης Στολτενμπεργκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider