Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Σύγκρουση με την πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας

Newsroom
Μοιράσου το
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Σύγκρουση με την πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας
Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ανέφερε ότι η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σταθμός σε αυτή την πάλη.

«Οι όποιες κυβερνητικές επιδοτήσεις όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και ταυτόχρονα αποτελούν μια αναδιανομή, δηλαδή ο λαός πληρώνει και πάλι τις όποιες επιδοτήσεις, οι οποίες είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι των μεγάλων απωλειών που έχει υποστεί λόγω της ακρίβειας», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Επισήμανε ότι «τα υπόλοιπα κόμματα θέλουν να συγκαλύψουν το γεγονός πως η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο και ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικών οι οποίες ασκήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Πολιτικές που θυσιάζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «οι στόχοι πάλης του κινήματος πρέπει να οδηγήσουν στην κατάργηση της φορολογίας, στην κατάργηση των τελών ρύπων και του χρηματιστηρίου Ενέργειας, για να μπορέσει να αμφισβητηθεί επί της ουσίας η πολιτική που αναπαράγει τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας και είναι η πολιτική της ΕΕ και των άλλων κομμάτων».

Κάλεσε, τέλος, «σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σταθμός σε αυτή την πάλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.