Μουντιάλ Κατάρ 2022: Τουριστική «έκρηξη» στον Κόλπο - Στα ύψη η ζήτηση για πτήσεις, ξενοδοχεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ Κατάρ 2022: Τουριστική «έκρηξη» στον Κόλπο - Στα ύψη η ζήτηση για πτήσεις, ξενοδοχεία
Οι κρατήσεις πτήσεων προς το Κατάρ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες εννιά χώρες έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές συγκριτικά με την περίοδο προ της πανδημίας του κορονοϊού.

Ραγδαία αύξηση σημειώνεται στις κρατήσεις πτήσεων στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, που θα διεξαχθεί στη χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κρατήσεις πτήσεων προς το Κατάρ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες εννιά χώρες έχουν αυξηθεί κατά 10 φορές συγκριτικά με την περίοδο προ της πανδημίας του κορονοϊού, όπως προκύπτει από στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης ταξιδιών Forward Keys.

Οι πτήσεις από τα ΗΑΕ έχουν αυξηθεί κατά 103 φορές συγκριτικά με το 2016, η τελευταία χρονιά πριν τα Εμιράτα συμμετάσχουν σε ένα μποϊκοτάζ των αραβικών χωρών κατά του Κατάρ που ανέστειλε τις πτήσεις προς το Κατάρ. Το μποϊκοτάζ έληξε στις αρχές του 2021, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Το τουριστικό «μπαμ» και η FIFA

«Τα υψηλά νούμερα στα ΗΑΕ εξηγούνται λόγω της έλλειψης διαμονής στο Κατάρ» αναφέρει η Forward Keys, προσθέτοντας πως πολλοί οπαδοί αναμένεται να μείνουν στο Ντουμπάϊ. Η μεγάλη ζήτηση για τα ΗΑΕ αποδίδεται στο ότι οι αρχές του Κατάρ ζητούν αρνητικό τεστ κορονοϊού για την είσοδο στη χώρα.

Η αεροπορική κίνηση στην περιοχή του Κόλπου αναμένεται να τονωθεί από τη διοργάνωση της FIFA, με τις αεροπορικές κρατήσεις για την περιοχή να έχουν αυξηθεί κατά 16% σε σχέση με την περίοδο του 2019.

Οι οπαδοί θα ταξιδέψουν και σε άλλες χώρες της περιοχής εκτός του Κατάρ, με τον αριθμό των ταξιδιωτών που αναμένεται να περάσει τουλάχιστον 2 νύχτες στο Κατάρ και άλλες 2 νύχτες σε άλλες χώρες του Κόλπου να έχει αυξηθεί 16 φορές σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή.

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ αποτελούν το 26% αυτής της αγοράς, με τους Καναδούς στη δεύτερη θέση με 10% και τους Βρετανούς στην τρίτη με 9%.

Σημειώνεται πως η FIFA έχει κλείσει το 80% όλων των διαθέσιμων δωματίων στο Κατάρ, συνολικού αριθμού 31.123 δωματίων σε ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider