Καλαφάτης: Παρά την ενεργειακή κρίση, προχωράμε για μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλαφάτης: Παρά την ενεργειακή κρίση, προχωράμε για μια σύγχρονη Θεσσαλονίκη
Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία απέναντι στις έκτακτες ανάγκες των διεθνών κρίσεων και συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις , τονίζει ο υφυπ. Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση στηρίζει την κοινωνία απέναντι στις έκτακτες ανάγκες των διεθνών κρίσεων και συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η νέα εποχή, παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις, αναφέρει ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής".

Αναλύοντας τις δύσκολες μέρες που έχει μπροστά η χώρα μας όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, τονίζει τη νέα δέσμη μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκε, επισημαίνοντας ότι «όσο συνεχίζεται ο ρωσικός ενεργειακός πόλεμος, σε όλη την Ευρώπη, θέσαμε τρεις παράλληλους στόχους» τη στήριξη νοικοκυριών εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας, την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για την ενεργειακή επάρκεια και την προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρεται εκτενώς στην επιδότηση οικιακών καταναλωτών φυσικού αερίου και επιχειρήσεων ενώ τονίζει ότι μείζονος σημασίας στο δρόμο για το μέλλον, «είναι το γεγονός ότι -με τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, για τα επόμενα χρόνια, κοινοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, που ξεπερνούν τα 70 δισ. ευρώ, ενώ την τελευταία τριετία καταφέραμε να περάσουμε από την 19η στην 1η θέση, σ' ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών πόρων».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης δίνει έμφαση στην υλοποίηση 30 και πλέον έργων και παρεμβάσεων για μια «Θεσσαλονίκη σύγχρονη, λειτουργική, εξωστρεφή. Να αποτελεί πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ Καλαφάτης.

«Προχωρούμε στην υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Πρόκειται για έργα που είναι είτε σε πολύ αρχικό στάδιο είτε σε φάση υλοποίησης είτε είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Έργα για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ωρίμανσης τους, έχουν λυθεί ζητήματα χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά κυρίως και για την πλειονότητα αυτών είτε υπάρχει ήδη Προεδρικό Διάταγμα (όπως είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και άλλα)». Κάνοντας αναφορά σε έργα που παραδόθηκαν, όπως ο δρόμος Θεσσαλονίκης - Γαλάτιστας, το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco, το Hub της Pfizer αλλά και υπό εκτέλεση έργα που ολοκληρώνονται σύντομα, ο κ. Καλαφάτης καταλήγει τονίζοντας ότι η Ελλάδα άρχισε να αλλάζει

«... Μαζί της αλλάζει -και αλλάζει ακόμα πιο γρήγορα- η Θεσσαλονίκη, που κερδίζει όσα αξίζει και δικαιούται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider