Δημοσκόπηση: 9 στους 10 Ιταλούς ανησυχούν για τον χειμώνα και τους λογαριασμούς ρεύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: 9 στους 10 Ιταλούς ανησυχούν για τον χειμώνα και τους λογαριασμούς ρεύματος
Αγωνιούν οι Ιταλοί για το πώς θα καταφέρουν να βγάλουν τον χειμώνα με την ραγδαία αύξηση των λογαριασμών ρεύματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών (90%) δηλώνει ανήσυχη για το πώς θα αντιμετωπίσει τον χειμώνα, λόγω της συνεχούς αύξησης των λογαριασμών της ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Quorum/Youtrend για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου Sky Italia, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με τα βοηθήματα που ήδη ενέκρινε και πρόκειται να εγκρίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες η κυβέρνηση Ντράγκι, το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πρέπει να στηριχθούν κυρίως οι βιομηχανίες και οι διάφορες εταιρίες, ενώ το 34% θεωρεί ότι προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι πολίτες.

Το 18% «δεν γνωρίζει» και σύμφωνα με το 12% «δεν πρέπει να βοηθηθεί κανείς».

Παράλληλα, με αναφορά στην νέα ενεργειακή στρατηγική τα χώρας, το 45% πιστεύει ότι «η Ιταλία πρέπει να επενδύσει στην πυρηνική ενέργεια», το 37% είναι αντίθετο και το 18% δεν εκφέρει σχετική γνώμη. Στην ερώτηση αν συμφωνούν με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% των Ιταλών απάντησε ότι τις στηρίζει, ενώ το 37% δήλωσε αντίθετο.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, η συντηρητική συμμαχία συγκεντρώνει συνολικά ποσοστό 47,3%. Η κεντροαριστερή ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με 28,5%. Το κίνημα Πέντε Αστέρων «πείθει» το 11,1% των Ιταλών και ο «κεντρώος πόλος» των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα το 5,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fitch προειδοποιεί για χρεοκοπία της Σρι Λάνκα από τα τοπικά ομόλογα

Επηρεάζει και το ελληνικό Χρηματιστήριο το ευρωπαϊκό selloff

Το ΔΝΤ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για κρίσεις χρέους στην ΕΕ - Οι τρεις προτάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider