Γαλλία: Εντόπισαν 20.000 αυθαίρετες πισίνες με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πρόστιμα 10 εκατ. ευρώ το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Εντόπισαν 20.000 αυθαίρετες πισίνες με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πρόστιμα 10 εκατ. ευρώ το 2022
Η φορολογική Αρχή της χώρας χρησιμοποίησε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει περί τις 20.000 αδήλωτες πισίνες σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Σχεδόν 10 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα και οφειλές έχει λάβει, μέχρι στιγμής, η Γαλλία, στο πλαίσιο ενός εγχειρήματος που χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, η φορολογική Αρχή της χώρας χρησιμοποίησε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και δορυφορικές εικόνες για να εντοπίσει περί τις 20.000 αδήλωτες πισίνες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γαλλική κυβέρνηση αναμένεται να επεκτείνει την χρήση του νέου εργαλείου - το οποίο μπορεί να εντοπίσει επεκτάσεις χώρων σε ακίνητα και αυθαίρετα κτίσματα, βοηθώντας τις τοπικές Αρχές να συγκεντρώσουν επιπλέον 40 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα το 2023.

Οι ιδιωτικές πισίνες είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Γαλλία. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία για τις πισίνες στην χώρα, FPP, το 2020 υπήρχαν περίπου 3 εκατ. πισίνες με έκταση πάνω από 10 τ.μ., κάνοντας την χώρα την μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη και την 2η μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Η γαλλική κυβέρνηση προσέλαβε την Capgemini και την Google για να ολοκληρώσουν τμήματα του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να κοστίσει συνολικά 24 εκατ. ευρώ, από το 2021 μέχρι το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Πρόστιμο 15.000 ευρώ στο ΚΚΕ για παραβίαση των κανόνων χρηματοδότησης

Πρόστιμα έως €10.500 στην Εργασία: Για Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, βία-παρενόχληση και νέες γονικές άδειες

Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων: Διοικητικό πρόστιμο, ύψους 150.000 ευρώ, στην τράπεζα Eurobank

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider