Καλιφόρνια: Μέχρι το 2035 τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλιφόρνια: Μέχρι το 2035 τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων
Τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Καλιφόρνια θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά. Το μέτρο έχει υιοθετηθεί και από άλλες αμερικανικές πολιτείες.

Η Καλιφόρνια, η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ και το κέντρο της κουλτούρας του αυτοκινήτου των ΗΠΑ, απαγορεύει την πώληση νέων βενζινοκίνητων οχημάτων από το 2035, σε ένα ιστορικό βήμα στη μάχη της πολιτείας κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το αργότερο μέχρι το 2035, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Καλιφόρνια θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με το σχέδιο που ενέκριναν οι αρχές. Ως εκ τούτου, τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Καλιφόρνια θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά.

«Η ταχεία αύξηση του αριθμού των οχημάτων μηδενικών εκπομπών στους δρόμους θα μειώσει δραστικά τη ρύπανση για όλους τους Καλιφορνέζους», δήλωσε η Λιάν Ράντολφ, πρόεδρος της υπηρεσίας για την ποιότητα του αέρα στην Καλιφόρνια, επιβεβαιώνοντας τον στόχο που είχε θέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ.

Η ομόφωνη ψηφοφορία έρχεται έπειτα από τον στόχο που έθεσε ο κυβερνήτης Gavin Newsom το 2020 να επιταχύνει την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Καλιφόρνια, η οποία έχει υποστεί ρεκόρ πυρκαγιών, ξηρασίες και ατμοσφαιρική ρύπανση που επιδεινώθηκε από την κλιματική αλλαγή.

Η απόφαση αναμένεται να έχει σαρωτικές επιπτώσεις πέρα ​​από την Καλιφόρνια και πιθανότατα θα ανοίξει τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες. Τουλάχιστον 15 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και της Πενσυλβάνια, έχουν υιοθετήσει τα πρότυπα οχημάτων της Καλιφόρνια σε προηγούμενους κανόνες για καθαρά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση

Ουκρανία: Ο χειμώνας αυτός θα είναι ο δυσκολότερος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider